Els inversors fotovoltaics: la seva funció i tipus en instal·lacions de plaques solars

|

Entrevistes | Projectes | RVE | Solar | Solucions tècniques | Sostenibilitat | Uralita

Els inversors fotovoltaics exerceixen un paper crucial en les instal·lacions de plaques solars en convertir l’energia solar captada en corrent altern utilitzable. En aquest article, explorarem les funcions dels inversors solars, els diferents tipus disponibles i com pots determinar quin és l’inversor adequat per als teus panells solars. A més, destacarem la importància de comptar amb l’assessorament d’un equip expert en energia fotovoltaica. Descobreix tot el que necessites saber sobre inversors solars a només un clic de distància!

Quines són les funcions dels inversors solars?

Els inversors solars tenen diverses funcions essencials en una instal·lació fotovoltaica. En primer lloc, converteixen el corrent continu generat pels panells solars en corrent altern, que és la forma d’electricitat utilitzada en empreses i llars. Això permet que l’energia solar generada s’integri fàcilment en el sistema elèctric existent.

A més, els inversors solars són responsables de monitorar i optimitzar la producció d’energia. Utilitzen algorismes intel·ligents per a rastrejar la intensitat i la qualitat de la llum solar, maximitzant així l’eficiència dels panells solars. També garanteixen la seguretat del sistema en desconnectar automàticament la instal·lació en cas de fallades o problemes en la xarxa elèctrica.

Quins tipus d'inversors solars existeixen?

Existeixen diferents tipus d’inversors solars, cadascun amb característiques i aplicacions específiques.

  • Els inversors de cadena són els més comuns i s’utilitzen en instal·lacions residencials i comercials de grandària petita a mitjà. Agrupen diversos panells solars en sèries per a formar una cadena i converteixen el corrent continu col·lectiu en corrent altern.
  • Els inversors solars de connexió a xarxa són ideals per a instal·lacions connectades a la xarxa elèctrica. Aquests inversors sincronitzen l’energia generada amb l’electricitat de la xarxa, permetent vendre l’excés d’energia produïda i reduir la dependència de la xarxa convencional.
  • També existeixen els inversors solars híbrids, que combinen l’energia solar amb altres fonts d’energia, com a bateries o generadors dièsel. Aquests inversors permeten l’emmagatzematge d’energia per al seu ús posterior, la qual cosa augmenta l’autonomia del sistema i brinda energia durant períodes sense llum solar.

Com puc saber quin inversor necessito per als meus panells solars?

Per a determinar l’inversor adequat per als teus panells solars, és crucial considerar diversos factors. En primer lloc, avalua la capacitat de generació d’energia dels teus panells solars i les necessitats de consum de la teva  empresa, que et donarà una idea de la potència de sortida requerida de l’inversor. Des de Boquet ens encarreguem de tot, fem un estudi amb totes les possibilitats i triem el que millor s’adapti a les teves necessitats.

A més, considera si la teva instal·lació està connectada a la xarxa elèctrica o si desitges un sistema independent. També has d’avaluar la possibilitat d’afegir emmagatzematge d’energia mitjançant bateries, nosaltres t’informem i assesorem durant tot el camí.

El millor assessorament d'un equip expert en energia fotovoltaica

El món de l’energia fotovoltaica és complex i en constant evolució. Per això, comptar amb l’assessorament d’un equip expert en energia fotovoltaica és fonamental per a garantir l’èxit del teu projecte. A Boquet som experts en energia fotovoltaica, i el nostre equip especialitzat t’ajudarà a seleccionar l’inversor solar adequat, a més de tot el relacionat amb la teva instal·lació de plaques solars, considerant tots els aspectes tècnics i les necessitats específiques de la teva empresa.

Italian Trulli
Sol·licita GRATIS el teu estudi personalitzat
Formulario de Contacto página principal

Persona de contacto

Instalación Fotovoltaica

¿Qué más necesitas?

Powered by