Com saber si la meva uralita té amiant?

|

Entrevistes | Projectes | RVE | Solar | Solucions tècniques | Sostenibilitat | Uralita

La uralita, també coneguda com a fibrociment, ha estat àmpliament utilitzada en la construcció a causa de la seva resistència i durabilitat. No obstant això, algunes d’aquestes estructures d’uralita poden contenir amiant, una substància altament perillosa per a la salut. En aquest article t’expliquem com pots saber si hi ha presència d’amiant en la teva uralita i que pots fer en aquests casos.

Sens dubte, la millor forma per a reconèixer l’amiant en una teulada composta de fibrociment és a través de professionals inscrits en el RERA (Registre d’Empreses per a Treballs amb Amiant), com Boquet. Tot i això, existeixen algunes pautes que t’ajudaran a saber si en la teva teulada conté amiant:

Data d’instal·lació

Amb la documentació de l’edifici, podrem saber la data d’instal·lació. Si la data de construcció és anterior a l’any 2002, és molt probable que la teva uralita contingui amiant, ja que fins avui dia, gairebé la totalitat de les construccions a Catalunya tenien aquest material.

Documentació de la instal·lació de la teulada

Una altra manera per a determinar la possible presència d’amiant en la nostra coberta d’uralita és obtenir la documentació d’instal·lació de la nostra teulada, encara que és poc comú tenir accés a aquesta mena d’informació. En cas que disposem d’aquesta documentació, simplement hem de revisar els elements utilitzats en la construcció i verificar si contenen amiant.

Inscripció “NT”

Per a verificar la possible existència d’amiant en la coberta, és important revisar si hi ha alguna inscripció en les plaques d’uralita. Les plaques sense amiant solen portar la inscripció “NT” que significa “Nova Tecnologia“. Aquesta marca garanteix que aquestes plaques estan lliures d’amiant i estan fetes de fibra de vidre en el seu lloc. Pel que si observem la inscripció “NT”, podem estar segurs que no hi ha presència d’amiant.

Empresa de retirada d’amiant

A Boquet estem especialitzats en la retirada d’amiant per tota Catalunya.

Si necessites sol·licitar un pressupost o obtenir informació sobre el procés de retirada d’amiant de la uralita, no dubtis a contactar amb nosaltres. Estem disponibles per a brindar-te la millor solució i respondre a totes les teves inquietuds.

Contact Us

Estàs interessat en els nostres serveis? Omple el formulari!

Formulario de Contacto página principal

Persona de contacto

Instalación Fotovoltaica

¿Qué más necesitas?

Powered by