Què és l’amiant friable i per què és perjudicial per a la salut? Tot el que necessites saber

|

Entrevistes | Projectes | RVE | Solar | Solucions tècniques | Sostenibilitat | Uralita

Com ja sabem, l’amiant, també conegut com a asbest, és un material que es va utilitzar fa dècades en el sector de la construcció pel seu baix cost i la seva alta durabilitat, no obstant això, el 2002 es va prohibir el seu ús per l’alta toxicitat i la perillositat d’aquest.

Però, que és l’amiant friable?

Es tracta d’un tipus de material que conté fibres d’amiant que no estan unides a cap altre material, cosa que facilita que aquestes es desprenguin amb gran facilitat, quasi només tocant-les.

A diferència de l’amiant no friable, en el qual les fibres d’amiant estan barrejades amb altres materials com el ciment, les fibres a l’amiant friable són més propenses a separar-se sense necessitat d’aplicar força mecànica i, per tant, és més perillós.

Fotografía de detalle de material de cubierta de cubierta con fibras de amianto. Efectos nocivos y peligrosos para la salud. La inhalación prolongada de fibras microscópicas provoca enfermedades mortales, incluido el cáncer de pulmón.

On podem trobar l’amiant friable?

Aquest tipus d’amiant el podem trobar en plaques d’uralita, fusta laminada, juntes, panells aïllants… Encara que tots els tipus d’amiant són perillosos, les fibres de l’amiant friable es desprenen amb molta més facilitat i un simple contacte podria resultar en l’alliberament de fibres perilloses.

L’exposició aquestes fibres d’amiant pot tenir conseqüències greus per a la salut, com malalties respiratòries i càncer, per la qual cosa es recomana encaridament prendre mesures de seguretat i salut adequades.

Per això és adient contractar a una empresa especialitzada i autoritzada en la retirada d’amiant, com ho som a Boquet, substituïm la teva uralita amb amiant i instal·lem energia fotovoltaica, a més t’ajudem en tot el procés i en la gestió de subvencions.

És obligatori eliminar-lo?

El Pla nacional per a l’erradicació de l’amiant a Catalunya 2023-2032 ha inclòs l’objectiu fixat per la Unió Europea, de retirar l’amiant de tots els edificis públics abans del 2028 i de tot el territori abans de l’any 2032. Per tant, sí, és obligatori eliminar-lo abans del 2032.

Com saber si tinc amiant friable a la meva empresa i que fer

El millor que pots fer és contactar una empresa autoritzada en la Retirada d’Amiant que t’analitzi el teu cas específic. A Boquet oferim el servei integral, i a més pots demanar un estudi gratuït en què nosaltres t’assessorarem sense compromís.

Formulario de Contacto página principal

Persona de contacto

Instalación Fotovoltaica

¿Qué más necesitas?

Powered by