Quins tipus d’amiant existeixen?

|

Entrevistes | Projectes | RVE | Solar | Solucions tècniques | Sostenibilitat | Uralita

L’amiant, conegut també com asbest, és un grup de minerals fibrosos amb una història controvèrsa a causa dels seus efectes perjudicials per a la salut humana. Aquests minerals han estat àmpliament utilitzats en diverses indústries gràcies a les seves propietats de resistència al calor, la força i la durabilitat. Tanmateix, els riscos associats a l’exposició a les fibres d’amiant han portat a la prohibició i regulació estricta d’aquest material en molts països, incloent-hi Catalunya, on es determina que la data límit per a l’eliminació total de l’amiant és el 2032. A Boquet, empresa inscrita al Registre d’Empreses amb Risc d’Amiant (RERA), ens encarreguem de retirar aquest material tòxic de la coberta de la teva empresa i simultàneament instalem panells solars.

Hi ha diversos tipus d’amiant que es classifiquen en dues categories principals: l’amiant serpentina i l’amiant d’amfíboles. Cada tipus té característiques úniques i diferents impactes per a la salut.

1. Amiant Serpentina:
L’amiant serpentina inclou un únic tipus de mineral d’amiant: la crisotila (l’anomenat amiant blanc). Aquesta varietat representa aproximadament el 95% de tot l’amiant utilitzat comercialment. La crisotila es caracteritza per les seves fibres llargues i arrissades, les quals poden ser separades fàcilment. Aquest tipus d’amiant és menys rígid i més flexible en comparació amb altres tipus, la qual cosa el fa més adequat per a aplicacions com ara materials d’aïllament, teulades, i revestiments.

2. Amiant d’Amfíboles:
Els minerals d’amiant d’amfíboles inclouen diverses varietats com la amosita, la crocidolita, la tremolita, l’actinolita i l’antofilita. Aquests tipus d’amiant es caracteritzen per tenir fibres rectes i allargades que poden ser més fines i fràgils que les de la crisotila. A causa de la seva estructura, aquests tipus d’amiant es consideren més perillosos per a la salut humana.

  • Amosita: També coneguda com a “amiant marró“, aquesta varietat és freqüentment utilitzada en productes com ara materials de construcció i revestiments.
  • Crocidolita: Anomenada “amiant blau“, aquesta varietat es caracteritza per les seves fibres fines i fràgils. Es solia utilitzar en productes com ara l’amiant de roba protectora i les canonades.
  • Tremolita, Actinolita i Antofilita: Aquestes varietats d’amfíboles són menys comunes i generalment es troben en la natura en lloc d’haver estat utilitzades comercialment. No obstant això, encara poden representar un risc per a la salut si s’inhala.

L’exposició prolongada a les fibres d’amiant, especialment les varietats d’amfíboles, pot provocar malalties pulmonars greus com l’asbestosi, el càncer de pulmó i el mesotelioma, un tipus de càncer de les cèl·lules que revesteixen els òrgans interns.

Si necessites sol·licitar un pressupost o obtenir informació sobre el procés de retirada d’amiant de la uralita, no dubtis a contactar amb nosaltres. Estem disponibles per a brindar-te la millor solució i respondre a totes les teves inquietuds.

Formulario de Contacto página principal

Persona de contacto

Instalación Fotovoltaica

¿Qué más necesitas?

Powered by