Com es netegen les plaques solars?

|

Entrevistes | Projectes | RVE | Solar | Solucions tècniques | Sostenibilitat | Uralita

Les plaques solars enfronten diverses amenaces al seu entorn, des de la brutícia atmosfèrica fins a l’acumulació de brutícia natural. No obstant això, a menys que visquis en àrees amb alta pol·lució, pols, sorra o neu, la neteja dels teus panells solars fotovoltaics no requereix una freqüència constant. En la majoria dels casos, la pluja es fa càrrec de mantenir les plaques relativament netes, però com ja hem dit, en llocs amb alt nivell de contaminació o en zones costaneres, una neteja ocasional pot ser beneficiós. Però, com es netegen les plaques solars? A continuació, abordarem les preguntes més freqüents que els propietaris de sistemes d’energia solar teniu sobre el manteniment i la neteja dels mòduls fotovoltaics.

Servei de manteniment, la millor opció

Quan es tracta d’assegurar el rendiment òptim i la llarga vida de les teves plaques solars, un servei de manteniment especialitzat es presenta com la millor opció. Aquest servei no només ofereix una neteja i inspecció regulars dels mòduls fotovoltaics, sinó que també proporciona un seguiment de dades i diagnòstics avançats per detectar qualsevol irregularitat o pèrdua d’eficiència. Des de Boquet oferim el servei integral així com el manteniment d’aquests sistemes, comptem amb professionals qualificats que entenen les necessitats úniques de les plaques solars i els factors que podrien afectar el seu rendiment, optar per aquesta opció pot garantir que la teva instal·lació funcioni amb la màxima eficàcia, minimitzant el risc de problemes i maximitzant el teu estalvi energètic a llarg termini.

Com s’han de rentar els panells solars? en 5 passos

El primer a tenir en compte, és en quin moment fer-ho, per minimitzar riscos, les millors hores per rentar les teves plaques solars són o al matí abans que es pongui el sol o bé pel vespre, quan el sol ja s’hagi post. També és molt important apagar els mòduls fotovoltaics abans de començar a netejar, hem de tenir en compte que és un lloc on hi ha corrent elèctric, i per evitar tota classe de perill, t’has d’assegurar que no hi ha electricitat, a més d’utilitzar equipament de seguretat (guants aïllants i un calçat adequat. )

Però, abans de començar, quins materials necessitem per rentar les nostres plaques solars?

Per tal de no deteriorar els vidres, evitarem l’ús de raspalls, o productes de neteja massa forts o agressius, ja que si algun mòdul s’arribés a deteriorar, afectaria directament el rendiment. Dit això, no es necessita un gran equipament, amb uns guants de nitril, una mànega, un cub per l’aigua, sabó (neutre), i esponges suaus o drap suau ja en tenim suficient.

El procediment a seguir és:

  • Revisa les condicions: Abans de començar, comprova si les plaques solars realment necessiten neteja. Si observes acumulació significativa de brutícia, pols o altres contaminants, és el moment de procedir.
  • Mulla les plaques utilitzant el cub o la mànega. Això ajudarà a estovar la brutícia i la pols adherida.
  • Mulla l’esponja o drap en aigua i una mica de sabó i recorre la superfície, de tant en tant, renta l’esponja amb l’aigua neta del cub.
  • Aclareix amb aigua neta: Després d’esbandir l’aigua amb sabó, aclareix bé les plaques amb aigua neta per eliminar qualsevol residu de sabó.
  • Seca la superfície amb un drap net de cotó i procura que no quedin fibres ni pelusses en les plaques solars.
Recorda que, en molts casos, la pluja pot fer la neteja bàsica per tu. La neteja manual hauria de reservar-se per a situacions en què la brutícia acumulada afecti el rendiment. Si tens dubtes o inseguretat sobre com netejar les plaques solars, considera contractar un servei de neteja professional o consultar amb els fabricants dels teus panells solars per obtenir consells específics.

Cada quant de temps s’han de rentar els panells solars?

Dependrà de factors com les condicions climàtiques o la ubicació, però generalment amb una neteja a l’any seria suficient. No obstant això, si la teva instal·lació està sotmesa a brutícies més extremes, el recomanable seria fer 3 o 4 neteges l’any.

Si necessites més informació o assessorament professional, contacta amb Boquet. Comptem amb un equip de professionals amb més de trenta anys d’experiència en el sector i et podem oferir els nostres serveis en tot el territori català. Si estàs pensant a ampliar la teva instal·lació, demana un estudi gratuït sense compromís i et farem un pressupost ajustat a les teves necessitats.

Formulario de Contacto página principal

Persona de contacto

Instalación Fotovoltaica

¿Qué más necesitas?

Powered by