Com afecta la pluja a les plaques solars?

|

Entrevistes | Projectes | RVE | Solar | Solucions tècniques | Sostenibilitat | Uralita

Les plaques solars han estat una font d’energia renovable cada vegada més popular, ja que ofereixen una manera efectiva de generar electricitat a partir de la llum solar. No obstant això, molta gent es pregunta com afecta la pluja a aquestes plaques i si aquestes inclemències del temps poden tenir un impacte negatiu en la seva eficàcia. És important destacar que, en general, la pluja no suposa una amenaça per als sistemes fotovoltaics ben dissenyats.

Un sistema fotovoltaic ben instal·lat no hauria de patir danys a causa de la pluja. De fet, en molts casos, la pluja ocasional pot ser beneficiosa per a aquests sistemes. Com és això? Bé, en primer lloc, la pluja ajuda a netejar les plaques solars si estan correctament instal·lades amb una inclinació adequada. La neteja és essencial per assegurar que les plaques captin la màxima quantitat de llum solar possible.

La pols i la brutícia poden acumular-se a la superfície de les plaques, disminuint la seva eficàcia. La pluja pot ajudar a netejar aquesta brutícia i garantir que les plaques funcionin de manera òptima.

D’altra banda, les plaques solars estan dissenyades per resistir les inclemències del temps. Això inclou no només la pluja, sinó també altres condicions meteorològiques com el granís, la neu i el vent. La seva estructura robusta i la protecció que ofereixen els materials amb els quals estan construïdes fan que siguin molt resistents i duradores.

Tot i això, és important tenir en compte que, com en qualsevol indústria, la qualitat dels materials i la fabricació són claus per garantir un rendiment òptim. És per això que és essencial apostar per bons fabricants professionals experimentats en la instal·lació de sistemes fotovoltaics, com a Boquet, amb més de 25 anys d’experiència en el sector.

Les plaques solars generen electricitat en dies nublosos o plujosos?

Pel que fa al rendiment de les plaques solars en dies nublosos o plujosos, és cert que un sistema fotovoltaic depèn de la radiació solar per generar energia. Menys sol significa menys producció d’energia. Tanmateix, no s’ha de confondre això amb la idea que no es produeix energia en aquests dies. La radiació solar pot penetrar les núvols i continuar alimentant el sistema. Això vol dir que, tot i que la producció serà menor en comparació amb dies assolellats, el sistema seguirà generant electricitat.

Si esteu interessats a conèixer més detalls sobre aquest projecte o esteu considerant una instal·lació similar, estarem encantats d’atendre-us. Contacteu amb nosaltres i junts farem realitat els vostres objectius energètics sostenibles.

Formulario de Contacto página principal

Persona de contacto

Instalación Fotovoltaica

¿Qué más necesitas?

Powered by