Les 5 Preguntes més freqüents abans d’una instal·lació de plaques solars

|

Entrevistes | Projectes | RVE | Solar | Solucions tècniques | Sostenibilitat | Uralita

A mesura que la tecnologia solar millora i les opcions es tornen més accessibles, molts es pregunten si aquesta és la millor opció per a les seves necessitats energètiques. Abans de prendre la decisió d’invertir en una instal·lació solar, és important comprendre el procés i respondre a algunes preguntes fonamentals. A continuació, responem a les 5 preguntes més freqüents que hi ha de cara a instal·lar energia solar.

Com fuciona l’energia Solar?

Una de les preguntes més freqüents sobre les instal·lacions solars és com funcionen. L’energia solar es produeix mitjançant l’ús de panells solars que capturen la llum del sol i la converteixen en electricitat mitjançant una tecnologia anomenada fotovoltaica. Aquesta electricitat pot ser utilitzada per alimentar la teva llar o empresa, o bé emmagatzemada per a ús posterior.

Quina és la viabilitat del meu lloc?

Abans d’invertir en una instal·lació solar, és essencial avaluar la viabilitat del teu emplaçament. La quantitat de sol que rep el teu lloc, així com la seva ubicació geogràfica, tindrà un impacte significatiu en la quantitat d’energia que pots produir amb panells solars. És recomanable realitzar una avaluació energètica o contractar un professional per determinar si el teu lloc és adequat per a una instal·lació solar. A Boquet t’oferim un estudi gratuït per orientar-te i ajudar-te a fer realitat la teva instal·lació.

Quin serà el cost inicial?

El cost inicial d’una instal·lació solar pot ser un factor decisiu per a moltes persones. Aquest cost varia segons la mida del sistema, la qualitat dels panells solars i les necessitats energètiques de la teva llar o empresa. No obstant això, molts governs i empreses ofereixen incentius fiscals i programes de finançament per ajudar a reduir els costos inicials. És important explorar aquestes opcions abans de prendre una decisió.

Quina és el retorn de la inversió (ROI)?

La gent també sol preguntar-se sobre la retornabilitat de la inversió en una instal·lació solar. Aquesta varia segons diversos factors, incloent la mida del sistema, els costos energètics actuals i les subvencions disponibles. En molts casos, les instal·lacions solars poden oferir un ROI positiu en pocs anys, amb estalvis significatius en les factures elèctriques al llarg del temps.

Com mantenir i monitorar el sistema fotovoltaic?

Una vegada instal·lat, és important mantenir i monitorar el sistema solar per garantir que funcioni amb eficàcia. La neteja regular dels panells solars i el seguiment del rendiment són part fonamental del manteniment, en la majoria dels casos, no fa falta natejar-les freqüentment, es recomana que 1 o 2 vegades l’any, la pluja pot ajudar al seu manteniment per l’acumulació de brúticia.

Abans d’avançar amb una instal·lació, és essencial respondre a aquestes cinc preguntes fonamentals per assegurar-se que sigui la millor decisió per a les teves necessitats. Amb la informació adequada i la planificació adequada, pots gaudir d’una font d’energia neta i renovable que no només et beneficïi a tu sinó també al medi ambient.

A Boquet tenim més de 25 anys d’experiència en el sector, pel que si et sorgeix algún dubte, contacta amb nosaltres i estarem encantats de resoldre’l. També, si esteu considerant una instal·lació similar, estarem encantats d’atendre-us. 

Formulario de Contacto página principal

Persona de contacto

Instalación Fotovoltaica

¿Qué más necesitas?

Powered by